Hallo allemaal,

Ik ben Bianca Binnenpoorte en gelukkig getrouwd met Erwin. In mijn vrije tijd vind ik het vooral fijn om buiten te zijn; rommelen in de tuin, (lange afstands)wandelingen maken, sporten of lekker met de beentjes omhoog een boek lezen of lekker niksen.

Ik ben werkzaam als psycholoog, waarbij ik de meeste ervaring heb opgedaan binnen de GGZ. Het is uitdagend en dankbaar werk, waarbij ik mensen een stukje verder mag helpen op hun levensweg. Ik hoop dit werk dan ook nog vele jaren te mogen blijven doen.

Sinds 2019 ben ik betrokken geraakt bij Dare2Go. Daar vind ik het juist fijn om op een praktische manier te kunnen ondersteunen, zodat jongeren de kans krijgen ergens op deze wereld van betekenis te zijn voor de ander, want ‘niemand leeft voor zichzelf!’

 

In mijn tienerjaren en twintigjaren heb ik meerdere reizen mogen ondernemen voor ‘het goede doel’. De meeste daarvan waren in Afrika, maar ook in Azië heb ik mijn handen uit de mouwen mogen steken. Het is voor mij levensveranderend geweest. Je onderdompelen in een totaal andere cultuur, waarbij mensen minder kansen hebben dan wij in ons rijke land. Dat mensen blij zijn met je komst, omdat je de moeite hebt genomen om naar hen toe te komen. Soms door iets te maken of te bouwen en soms door aandacht te hebben voor de ander en te luisteren. Het maakt dat ik daardoor anders naar dingen ben gaan kijken; toeval bestaat niet, niets is vanzelfsprekend en dankbaar voor hetgeen ik heb mogen ontvangen. Ervaringen die ik de jeugd van nu ook wil laten meemaken, zodat wij met elkaar de wereld mooier mogen maken.